Barion Pixel

Bőrápolás otthon az arckezelés után

2023. június. 21.

A kozmetikai szalonokban a szépészeti beavatkozások széles kínálatával találkozunk. Van néhány olyan kezelés, mint a bőrradírozás, a savas hámlasztás, a mikrodermabrázió vagy a gyantázás, mely hosszabb távú előnyös hatása mellett átmenetileg igénybe veszi a bőrt. Hogyan tudjuk a beavatkozások rövid távú kellemetlenségeit minimalizálni?

Az arcápolás a kozmetikusnál az érintett bőr letisztításával kezdődik. Ezt a lépést a mitesszerek otthoni eltávolítása során se mulasszuk el. A smink lemosása és az arctisztítás biztosítja, hogy a beavatkozásokat kellően tiszta bőrön végezzük el. Hagyjuk ki a kezelést a menstruáció alatt és előtte pár nappal, mert ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a gyulladásra és lassabban gyógyulnak a kezelt felület apró sérülései is.

A kellő körültekintéssel előkészített és kivitelezett kozmetikai beavatkozások általában szövődménymentesek, kisebb következmények azonban előfordulhatnak. A dermaabrázió utóhatásaként érzékenységet, duzzanatot, bőrpírt, apró bevérzéseket, horzsolásokat írtak le. (1.) Az érintett bőr fényérzékenysége is fokozódik, ezért a kezelést követő napokban kerülni kell a napozást. Szintén kerülendő néhány napig a szolárium használata, a szaunázás és más izzasztó sporttevékenység. A kezelt bőr ápolásának utolsó lépése, hogy bőrnyugtató, hámvédő krémmel segítsük az érintett terület regenerációját.

A nem kívánt szőrzet eltávolítására számos módszer létezik. A legismertebb beavatkozások a borotválás, a gyantázás, a cukorgyantázás, az elektrolízis, a lézeres follikulus destrukció és a kémiai epiláció.

A módszerek egy része lényegében szövődménymentes, otthon is elvégezhető. A gyantázást, a borotválást és az epiláló krémek használatát terhesség alatt is biztonságosnak tarthatjuk. Testünk különböző tájain azonban bőrünk nem egyforma érzékenységű, így a kíméletes beavatkozások is okozhatnak mikrosérüléseket.

A kozmetikai beavatkozásokat követően ne hanyagoljuk el az igénybevett bőr utókezelését. Erre érdemes olyan komplex összetételű készítményt választani, mely összetevőinek hatása révén védi a hámsejteket, így az egészséges hámréteget is. Sarjadzást és bőrregenerációt elősegítő hatása következtében fokozza a bőr ellenállását a fertőzésekkel szemben, elősegíti a hámsérülések gyógyulását. Alkalmas a felületes bőrsérülések, felmaródások, kisebb sebek hámosítására.

Lézer és villanófénykezelések
Lézer és villanófénykezelések
Ez a kezelés az arcfiatalítás egyik leghatásosabb, legsokoldalúbb és leglátványosabb módszere.
Termékeink a gyönyörű bőrért
Termékeink a gyönyörű bőrért
Kivételes odafigyeléssel segítjük a mindennapi bőrápolási termékek megválasztásában pácienseit.
Pattanásos bőr, acnes hegek
Pattanásos bőr, acnes hegek
Az aknés hegek lézeres eltávolítása precíz és kíméletes bőrmegújító eljárás.
Fizetési lehetőségek