Bőrnövedék eltávolítás

Jóindulatú növedékek eltávolítása három módon lehetséges: folyékony nitrogénnel való fagyasztással, elektrokauterrel és szén-dioxid lézerrel.

Testünkön a kor előrehaladtával számos, többnyire ártalmatlan bőrnövedék jelenik meg, melyek azonban esztétikailag rendkívül zavaróak. Többféle gyors és hatékony módszer létezik eltávolításukra. Első lépés mindig a pontos bőrgyógyászati diagnózis, majd ezt követően kiválasztjuk az eltávolítás legmegfelelőbb módszerét.

Ilyen növedékek például:

Fibróma: ártalmatlan kötőszöveti növedékek, leggyakrabban nyakon, hónaljban, lágyékhajlatban, mellek alatt alakul ki. A kisebbek laposak, a nagyobbak bornovedekekocsányon függnek és idővel szaporodhatnak.
Gondot általában nem okoz, de kellemetlen, ha beakad nyakláncba, meg is tud csavarodni és be tud vérezni. Nem túl szép látvány, többnyire ezért döntünk eltávolítása mellett, mely történhet szikével, kauterrel, radiofrekvenciás sebészkéssel és lézerrel egyaránt .

Angióma: vörös pontszerű, jóindulatú érburjánzások. Szinte mindenki talál magán hasonlót. Amíg kicsi, jellemzően nem okoz problémát , azonban ha nagyon megnő, érdemes eltávolítani , mert ilyen esetekben nagyon tud vérezni egy esetleges sérülés alkalmával . Eltávolítására ideális a lézer, de történhet kauterrel .

Seborrheás keratosis: változó méretű és világos barnától egészen ilyesztő fekete színben megjelenő morzsalékony felszínű növedékek. Sokan összetévesztik melanoma malignummal, a bőrdaganatok egyik legrosszabb indulatú formájával. A seborrheás keratosisok ártalmatlan növedékek, nem válhatnak daganattá, azonban ellephetik az egész testet. Ha pár darab megjelent belőlük, érdemes eltávolítani.

Bejelentkezés




    Lézer és villanófénykezelések
    Lézer és villanófénykezelések
    Ez a kezelés az arcfiatalítás egyik leghatásosabb, legsokoldalúbb és leglátványosabb módszere.
    Termékeink a gyönyörű bőrért
    Termékeink a gyönyörű bőrért
    Kivételes odafigyeléssel segítjük a mindennapi bőrápolási termékek megválasztásában pácienseit.
    Pattanásos bőr, acnes hegek
    Pattanásos bőr, acnes hegek
    Az aknés hegek lézeres eltávolítása precíz és kíméletes bőrmegújító eljárás.
    Fizetési lehetőségek