Hialuronsavas töltés

Ráncok, redők azonnali korrigálása

A hialuronsav a bőr kötőszövetének természetes összetevője. Ennek koncentrációja az életkorral fokozatosan csökken, részben ez az oka, hogy a bőr rugalmatlanná, tónustalanná válik, ráncok alakulnak ki. A hialuronsavas töltőanyagokat a szervezet teljes mértékben képes lebontani, azok maradéktalanul felszívódnak. Biológiai fermentációval előállított anyagokról van szó, tehát nem állati eredetűek, így előzetes allergiavizsgálatra nincs szükség alkalmazásukkor.

Rengeteg esztétikai kezelés létezik. Ezek közül az ún. biostimuláló kezelések, amelyek hatása hetek, hónapok múlva válik láthatóvá. Ezek a kezelések, amelyek valóban fiatalítanak és visszafordítják a bőr öregedési folyamatait.

A hialuronsavas ránctöltés, nem ilyen, hanem ’csupán’ egy azonnali korrekció. Természetesen ezeket az ún. stimuláló kezeléseket, mint pl dermaroller, lézerkezelések, nem helyettesíti a ráncfeltöltés, de nem is pótolja. Hisz ha valaki azonnali megoldást szeretne, akkor ehhez nyúlunk, mert így kitöltjük a ráncot, megemeljük a megereszkedett bőrt és a páciens 5-10 évvel fiatalabban távozik még aznap a rendelőből.

A töltőanyagokat nagyon gyakran alkalmazzuk a nasolabialis redő eltüntetésére, ez sokaknál talán az elsőként jelentkező és legzavaróbb ráncaink egyike. Ki lehet tölteni az ún Marionett ráncot, mely az ajakzugokban keletkezik, ezt ajakbiggyesztő ráncnak is mondjuk. A glabella – szemöldök közötti, az ajak feletti cigaretta ráncok és a szem alatti árkok is korrigálására is alkalmas. Továbbá kontúr javításra, volumenpótlásra is tökéletes választás a hialuronsav. A megereszkedett bőrt meg lehet emelni sebészkés nélkül is.

Felépülési idő: nagyon rövid, előfordulhat enyhe 2-5 napig tartó duzzanat, vörösség a beadás helyén, melyet többnyire sminkkel szépen el lehet fedni, de az esetek egy jelentős részében ez elmarad. Bevérzés is lehet az injekció beadás helyén, mely változó mennyi idő alatt szívódik fel, néhány nap és 2 hét közötti intervallumban általában elmúlik.

Javaslatok kezelés előtti ill utáni időszakra: Kezelés előtti útmutatónkban hasznos tanácsokkal szolgálunk.

Tartósság: Általában 6-12 hónap, kisebb korrekciókkal és biostimuláló kezelésekkel ez az időtartam növelhető

Ajaktöltés

Ajaktöltésre, ajakkontúr kiemelésre a leggyakrabban használt anyag a hyaluronsav. Bizonyos kortól mindenkinek vékonyodik az ajka. Egy ajaktöltés nem feltétlen jelent kacsaszájat, mindent lehet alig láthatóan, a jó ízlés határain belül, de mégis érdemi változást elérve. Egy picit dúsabb ajak bizonyos kor felett kifejezetten fiatalít.

Ajakkontúr kitöltésével nem növeljük az ajak méretét, csak az ajak vonalát erősítjük,mintha egy ajak színű szájkontúr ceruzát alkalmaznánk. Ettől nem lesz dúsabb az ajak, de az íve markánsabbá válik. Ajakkontúr korrigálással a száj körüli merőleges ráncok, az ún cigerettaráncok is finomíthatóak .
Magába az ajakba töltött hialuronsav dúsabbá teszi az ajkat.

A két technika külön-külön is alkalmazható ill kombinálható.

A felső ajak feletti cigaretta ráncok korrigálása sokszor önmagában dúsabbá, szebbé teszi az ajkat.

Az ajakzugban lévő, ún Marionett redő is korrigálható. Ez a ránc idővel általában erőteljesen elmélyül, részben a mimikai mozgás, részben pedig a kötőszövet és főleg az orcák megereszkedése miatt. Ha ezt a területet feltöltjük, akkor az ajkak ismét mosolygóssá válnak.

A philtrum, a felső ajkat az orral összekötő két vonal. Ezt a dupla vonalat megtöltve a felső ajaknak szebb formát és ívet adunk és ezzel érzékibbé tehetjük. A philtrum közé eső ún Cupido ív feltöltésével ez a hatás tovább fokozható.

A kezelés előtt a páciens elvárásait, az ajak adottságait és az arc karaktert együttesen figyelembe véve döntünk a kezelés módjáról, a legmegfelelőbb töltőanyag kiválasztásáról.

Mire lehet számítani kezelést követően?

A kezelést követő napokban az ajak duzzanatára kell számítani, mely jegeléssel jelentősen csökkenthető. A kezelést követő 24 órában kicsit kevesebb folyadék fogyasztása is segítheti az ödémás duzzanat visszahúzódását. Az ajaktöltés után kisebb vérzés kialakulhat.

Végleges eredmény a duzzanat elmúlása után 5-15 nap alatt lesz látható és kb 4-6 hónapig tart az eredmény. A beavatkozás után a napi tevékenység azonnal folytatható.

A kezelést vagy érzéstelenítő krémmel vagy lokális injekcióval végezzük, így csak minimális kellemetlenséggel jár.

Ellenjavallat: a beavatkozás nem végezhető aktív herpes fertőzés mellett, terhesség és szoptatás ideje alatt.

Orrkontúr formálás hialuronsavval

Az injekciós eljárással sebészeti beavatkozás nélkül formálhatjuk az orr kontúrját.
A hialuronsav töltőanyaggal történő eljárás ideiglenesen megváltoztatja az orr alakját és megjelenését. Az alábbi panaszok esetén alkalmazható:

  • görbe orr kiegyenesítése
  • dudorok, kisebb hibák elfedése (pl. orrnyereg duzzanat)
  • lapos orrnyereg megemelése
  • lógó orrcsúcs megemelése
  • optikai orrkisebbítés
  • egyéb orrcsúcs korrekció

Hogyan történik a kezelés?

A beavatkozás során néhány tűszúrást alkalmazva korrigálható a kontúregyenetlenség. A kezelés maximum 20-30 percet vesz igénybe, és az eredmény azonnal láthatóvá válik.

Meddig tart a hatása?

A változás azonnal látványos, azonban kb. 2 hét után, a duzzanat csökkenésével látszik a végeredmény. Egyéntől függően hatása akár 8-16 hónapig is kitart.

Bejelentkezés




    Lézer és villanófénykezelések
    Lézer és villanófénykezelések
    Ez a kezelés az arcfiatalítás egyik leghatásosabb, legsokoldalúbb és leglátványosabb módszere.
    Termékeink a gyönyörű bőrért
    Termékeink a gyönyörű bőrért
    Kivételes odafigyeléssel segítjük a mindennapi bőrápolási termékek megválasztásában pácienseit.
    Pattanásos bőr, acnes hegek
    Pattanásos bőr, acnes hegek
    Az aknés hegek lézeres eltávolítása precíz és kíméletes bőrmegújító eljárás.
    Fizetési lehetőségek